HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.12.2018.

Božićni koncert klasične glazbe u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu


U nedjelju 9. prosinca 2018. održati će se Božićni koncert klasične glazbe s početkom u 18 sati u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu. U programu koncerta bit će zastupljene kompozicije Händla, kao i tradicionalni božićni napjevi (Poslan bi angel Gabrijel, Gle kakva to svetlost,..) u izvedbi sopranistice Anabele Barić i Izidora Erazema Grafenauera na gitari i teorbi.


Arhivska fotografija

Sopranistica Anabela Barić članica je vokalnog ansambla Antiphonus, također nastupa s Hrvatskim baroknim ansamblom kao i u Operi HNK u Zagrebu. U 2017. ostvarila je samostalni koncert u Dohi (Katar) sa Doha Baroque Ensemble-om.  Izidor Erazem Grafenauer završio je studij barokne lutnje i teorbe u Veneciji, nakon završene naobrazbe na Muzičkoj akademiji u Ljubljani i Zagrebu. Član je Slovenskog kvarteta gitara, ostvaruje mnogobrojne samostalne nastupe te nastupa s Hrvatskim baroknim ansamblom i vokalnim ansamblom Antiphonus. Predavač je za lutnju i povijesne žičane instrumente na Akademiji za glazbu u Ljubljani.

Organizator koncerta je Župa BDM Snježne u Belcu, što je nastavak lijepe suradnje nakon ovogodišnjeg gostovanja navedenih umjetnika unutar manifestacije Varaždinske barokne večeri.


Ispišite stranicu: