HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.05.2022.

Blagoslov kapelice bl. Alojzija Stepinca u mjestu Oborovo Bistransko



U subotu 7. svibnja 2022. blagoslovljena je novoizgrađena kapelica blaženog Alojzija Stepinca u Župi svetog Nikole biskupa u Bistri, u mjestu Oborovo Bistransko. Svetu misu predvodio je mons. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca, te je pred okupljenih 400-tinjak vjernika blagoslovio kapelicu.





Blagoslovom je kapela postala dom Božji, mjesto susreta i pomirbe s Bogom. U propovijedi je naglasio važnost zagovora blaženom Alojziju, a osvrnuo se na primjer Stepinca kako se živi vjera i da vjera u Boga nikada nije na prodaju. Problem današnjeg društva je marginaliziranje Boga i stavljanje postojanja Boga pod domenu izmišljenih priča. Upravo u toj vjernosti prema Bogu nam Stepinac treba biti uzor.



U koncelebraciji uz mons. Juraja Batelju na svetoj misi sudjelovali su upravitelj Župe sv. Nikole biskupa u Bistri vlč. Marko Baršić, upravitelj Župe Uzvišenja Svetog Križa u Dugom Selu vlč. Tomislav Kralj te pastoralni pomoćnik u Župi sv. Nikole biskupa u Bistri vlč. Matija Novački.


Ispišite stranicu: