HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.04.2022.

Biskupski vikar preč. mr. Marko Kovač krstio Kristijana Ivana, peto dijete obitelji Terzić



Župa Rođenja Isusova na Kajzerici na Drugu vazmenu nedjelju postala je bogatija za novog člana, Kristijana Ivana, peto dijete u obitelji Slavena i Danijele Terzić. Misno slavlje s krštenjem predslavio je preč. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu. Slavlje je okupilo velik broj župljana u prostorima župe u kojoj još nema adekvatne crkve, ali u kojoj Crkva kao zajednica raste u broju i vjeri.

U svojoj homiliji preč. Kovač istaknuo je kako su apostoli Kristovom smrću doživjeli razočaranje te su u strahu od židovskih vjerskih vođa zatvorili vrata. No njihov je strah nestao i prerastao u radost kada im se ukazao Uskrsli koji ih obdaruje svojim mirom.



Odgajanje djeteta svojevrstan je izazov koji ponekad izaziva zabrinutost i strah, ali se u Kristu pronalazi snaga da se taj poziv izvrši u povjerenju prema Bogu. Preč. Kovač je prilikom krštenja protumačio simboliku pojedinog obreda, počevši od samog krštenja koje je uranjanje u trojedinoga Boga. Krštenici se pomazuju krizmanim uljem da bi i sami postali pomazanici Božji po uzoru na Isusa Krista, a bijela haljina zaogrnutost je Kristom te poziv na čuvanje čistoće duše. Paljenje krsne svijeće na uskrsnoj svijeći primanje je svjetla i prisutnosti Kristove koja se u životu djeteta čuva primjerom roditelja i kumova.



Na kraju slavlja upravitelj župe je zahvalio preč. Marku Kovaču na dolasku i upućenim poticajnim riječima te je čestitao roditeljima, ali i cijeloj zajednici na novom članu, čemu se pridružio i predslavitelj koji je u ime Zagrebačke nadbiskupije obitelji Terzić dao prigodni dar.

Neka slavlje krštenja Kristijana Ivana Terzića bude poticaj i drugim mladim obiteljima da se otvore novim životima kojima će obogatiti i oplemeniti od Krista utemeljenu Crkvu i našu domovinu Hrvatsku.

Medijska skupina župe Rođenja Isusova
Ispišite stranicu: