HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.01.2024.

Biskup Štumpf posjetio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu

Mons. Peter Štumpf, biskup Murske Sobote u Sloveniji posjetio je Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu u četvrtak, 25. siječnja 2024. radi predaje dara koji su pripremili vjernici iz Murske Sobote i skrutinija bogoslova.



Budući da se u zagrebačkoj Bogosloviji za svećeništvo formira jedan bogoslov biskupije Murska Sobota, vjernici Župe sv. Nikole u Murskoj Soboti prikupljali su hranu i namirnice za potrebe Bogoslovije i tim karitativnim činom izrazili brigu za nova svećenička zvanja. Uz biskupa bogoslovnu zajednicu posjetio je i vlč. Goran Kuhar, župnik spomenute župe.



Biskup Štumpf sudjelovao je na ručku s bogoslovnom zajednicom, a u prigodnom govoru je istaknuo osobnu i crkvenu povezanost sa Zagrebom te je zahvalio zajednici odgojitelja i bogoslova na trudu u svećeničkoj izgradnji.

Nakon ručka i bratskog druženja biskup se pojedinačno susreo s rektorom, odgojiteljem i bogoslovom te je tijekom razgovora verificirao dosadašnji put svećeničke izgradnje bogoslova iz Murske Sobote.



Skrutinij je provjera formativnog procesa kandidata za svećeništvo te je izraz očinske i pastirske brige biskupa za svećenička zvanja.

FOTO: Krunoslav Lukšić
TEKST: vlč. Toni Potrebić, odgojitelj
Ispišite stranicu: