HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.11.2018.

Biskup Šaško predvodio zahvalnicu športaša grada Samobora


U ponedjeljak, 26. studenoga 2018. godine, športaši grada Samobora okupili su se u župnoj crkvi sv. Anastazije kako bi svetim misnim slavljem zahvalili za sva dobra primljena tijekom športske sezone. Misno slavlje predvodio je mons. dr. sc. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u koncelebraciji s domaćim župnikom preč. Davorom Štuljanom, vlč. Krešom Žinićem, vlč. Darkom Banfićem, vlč. Kristijanom Tušekom i uz asistenciju trajnog đakona Marijana Spehnjaka, povjerenika za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije.

Svetoj misi prethodio je posjet biskupa Ivana Šaška tenis klubu Samobor. Biskupa Šaška dočekao je predsjednik TK Samobor g. Krunoslav Znika koji mu je poklonio i knjigu „TK Samobor“.

Susret je bio i športskog karaktera pa je Biskup odmjerio snage sa svjetskim i europskim viceprvakom, hrvatskim paraolimpijcem g. Pavom Jozićem, ali i s mladim vrlo perspektivnim stolnotenisačima i domaćim župnikom. Svi mečevi bili su vrlo dinamični, a rezultati znakoviti.



Nakon športskog druženja slijedilo je sveto misno slavlje. U prigodnoj propovijedi biskup Šaško istaknuo je kako je današnje evanđelje ispunjeno pitanjem smisla, pitanjem odnosa, pitanjem dara koje je vrlo znakovito i karakteristično za šport i športaše, jer oni u svom djelovanju moraju dati čitavog sebe, a ne samo dio. I upravo taj kontekst davanja čitavog svog žitka, a ne samo suviška, temelj je našeg djelovanja na svim područjima života, u Crkvi i društvu, zaključio je biskup Šaško.

Susret športaša grada Samobora počeo je malonogometnim memorijalnim turnirom fra Jura Vračić u subotu 24. studenoga u Rudama, tako da je na kraju svete mise biskup Šaško podijelio i nagrade najuspješnijim ekipama.

Od stolnoteniskog stola do euharistijskog stola krenulo se k stolu okrepe te su športaši u zajedništvu završili ovogodišnji susret. (M. S.)
Ispišite stranicu: