HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.11.2018.

Biskup Šaško krstio sedmo dijete obitelji Radelić



U nedjelju 25. studenog na svečanoj svetoj misi u 10 sati u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga, u župi bl. Alojzije Stepinac, Duga Resa, mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački krstio je sedmo dijete obitelji Radelić, malenog Lovru.



U koncelebraciji bili su fr. Jura Domšić OSPPE i vlč. Branko Risek, upr. župe. U uvodnom pozdravu, župnik je zahvalio biskupu Ivanu na dolasku i njegovoj pastirskoj brizi za ovu mladu župnu zajednicu koja je nedavno proslavila 10 godina od osnutka.

U svojoj homiliji mons. Šaško okupljenim vjernicima protumačio je nedjeljno evanđelje posljednje nedjelje liturgijske godine, nedjelje Krista Kralja. Istaknuo je kako je krštenje ovog djeteta razlog radovanja i razlog naše nade. Po završetku homilije, uslijedio je i sam čin krštenja, dok je prethodno sav okupljeni puk obnovio svoja krsna obećanja.



Na koncu euharistijskog slavlja, biskup je čestitao obitelji na novom članu kojeg su darovali Crkvi i potaknuo ih da i dalje budu otvoreni poticajima Duha.



Nakon završnog blagoslova, biskup se susreo sa obitelji Radelić, a potom je nastavio svoj pohod kroz razgovor s okupljenim vjernicima.


Ivana Bosiljevac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: