HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.02.2024.

Biskup Šaško krstio peto dijete obitelji Delija

Zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško u nedjelju 4. veljače krstio je peto dijete u obitelji Ane i Silvija Delije u župnoj crkvi Sveta Tri kralja u Velikoj Erpenji.



Između ostaloga, biskup Šaško u homiliji je rekao: "Šimunova punica leži u krevetu pod visokom temperaturom. Isus uzima bolesnicu za ruku. Ruka u ruci, čovjekova ruka u Božjoj ruci, slika koju trebamo sačuvati, jer je i ona slika stvarnosti da nas nitko i ništa ne može rastaviti od Božje ljubavi. Prenošenje snage umornom, dajući do znanja da nitko nije sam; poput oca ili majke koji ulijevaju, koji vraćaju pouzdanje djeci, da ne budu sama; ruka u ruci je jedna vrsta zagrljaja, smijemo reći: 'mali zagrljaj' koji stvara blizinu, udaljava od nas tugu, osjećaj neuspjeha i odbačenosti. Ruka u ruci, čovjek i Bog, beskraj i moje ništa. Objava je to Radosne vijesti pune nade i utjehe! Isus bolesnicu podiže. Evanđelist koristi isti glagol kojim se opisuje Kristovo uskrsnuće. Isus pridiže, uzdiže ženu, a ona prianja poslu, puna života koji se očituje u služenju, nije ponižavajuće, kao očitovanje ljubavi, jer: da bi čovjek bio dobro, ne samo da bi se osjećao dobro, treba darivati sebe!"

Uz biskupa Šaška koncelebrirali su prof. dr. Ante Crnčević i upravitelj Župe vlč. Luka Slijepčević.

Na kraju misnog slavlja vlč. Slijepčević zahvalio se župljanima koji su se uključili u organizaciju slavlja krštenja petog djeteta. Nakon misnog slavlja svi okupljeni nastavili su druženje uz župnu crkvu na velikoerpenjskom brijegu.
 
Željka Žigman, župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: