HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.06.2016.

Biskup Pozaić krstio peto dijete obitelji Ćavar



U nedjelju, 26. lipnja 2016. u župnoj crkvi Župe sv. Nikole biskupa - Stenjevec II u Zagrebu, krštena je Katarina Ćavar, peto dijete u obitelji Martine i Tomislava Ćavara.

Euharistijsko slavlje i obred krštenja predvodio je mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, a misu je koncelebrirao župnik vlč. Mario Bičak.

U nadahnutoj homiliji, osvrćući se na Isusov poziv iz nedjeljnog Evanđelja: „Pođi za mnom!“ (Lk 9, 59) i zahtjevnost toga poziva: „Nitko tko stavi ruku na plug pa se obazire natrag, nije prikladan za kraljevstvo Božje“ (Lk 9, 62), biskup je je naglasio kako onaj tko pođe za Isusom gleda u budućnost, ne okreće se, ne obazire se više natrag, a budućnost pripada „onima koji život vole, daruju i poštuju, onima koji znaju da je život čudesni Božji dar, sveta stvarnost“.

No živimo u društvu u kojem su te vrijednosti potisnute na marginu. Osvrnuvši se na knjigu njemačkoga katoličkog publicista, političara i praktičnog vjernika Hansa Maiera, znakovita naslova Hilfe, ich bin normal (Upomoć, ja sam normalan), biskup je kazao kako sve više ponestaje mjesta za normalno, „normalno je izbačeno na rub društva, normalno je danas manjina, nije više važno biti čestit i pošten, istinoljubiv i pravedan, važno je biti politički korektan“.

U vremenu kukavičluka, izdaje, pošasti smrti, budućnost pripada onima koji „ponosno nose visoko uzdignutu baklju kulture života i civilizacije ljubavi“, zaključio je biskup i naglasio kako u kulturi života leži i budućnost naše Domovine, jer „tko njiše kolijevku, njiše budućnost svoga naroda“.

Na kraju je biskup obitelj Ćavar preporučio vjernom i moćnom zagovoru Blažene Djevice Marije, kraljice obitelji i najvjernije zagovornice Hrvata te u ime nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića obitelji uručio prigodan dar.

Bračni par Ćavar imaju još Luciju (12,5), Andriju (10,5), Rafaela (8) i Cvitu (5,5).

Na kraju misnog slavlja župnik Mario Bičak uputio je riječi zahvale ocu biskupu te čestitao obitelji Ćavar i kumovima te sa župljanima podijelio radost što je mala Katarina postala dijete Božje i sakramentom krštenja pribrojila se velikoj obitelji Katoličke Crkve.


 
Ispišite stranicu: