HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.03.2016.

Biskup Gorski u pastoralnom pohodu Župi svete Klare



U četvrtak 10. i u nedjelju 13. ožujka 2016. godine Župu svete Klare u Novom Zagrebu pastoralno je pohodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.
 
Preuzvišeni otac Biskup, srdačno dočekan od mjesnog župnika vlč. Darka Pužina, pohod je započeo vizitacijom župnih knjiga te obilaskom župne crkve, filijalne kapele, mjesne osnovne škole, doma za starije i nemoćne osobe na teritoriju župe, posjetom obiteljima, a Preuzvišeni je susreo i većinu aktivne župne zajednice koja se redovito okuplja na svakodnevnim i nedjeljnim euharistijskim slavljima.



Drugi dio pastoralnog pohoda nastavljen je na V. korizmenu nedjelju, kada se otac Biskup susreo s članovima župnih vijeća, a u 11.00 sati predslavio je svečano misno slavlje s narodom.    

Mnoštvo okupljenih vjernika, koji su do posljednjeg mjesta ispunili crkvu i prostor ispred glavnog ulaza, pozorno je pratilo Biskupove poticajne riječi, napose kroz sadržajnu propovijed u kojoj je Preuzvišeni očinskom brigom poticao vjernike na odvažnost u kršćanskom životu, napose na ustrajnije življenje sakramenta pomirenja i euharistije. Naglasio je kako nema toga grijeha koji nam Milosrdni Otac neće oprostiti ako se iskreno kajemo i odlučimo li se popraviti. Ženu grešnicu Isus nije osudio nego ju je pridigao, pri tome ne opravdavajući grijeh koji je uvijek zlo, ali čovjek, otkupljen Isusovom smrću na Križu, ima drugu priliku, Bog nam pruža ruku i treba je prihvatiti.   

Biskup je dao na razmišljanje i ovu sliku iz netom prije pročitanog Evanđelja: Isus je, dok je okupljeno mnoštvo osuđivalo ženu, pisao po zemlji … Što je pisao? Nije važno. Važno je da se Isus sagnuo do zemlje ne bi li time pokazao da je blizak grešniku i u njegovoj muci i raskajanosti i time nas naučio poniznosti.  
 
Na kraju misnoga slavlja župnik je zahvalio ocu Biskupu na dolasku i pohodu, u ime župe ministranti su uručili prigodan dar, a po završnom blagoslovu procesija se uputila na groblje iza crkve, gdje se biskup susreo i sa pokojnim župljanima po molitvi odrješenja i gestom paljenja svijeće na grobu pok. bivšeg župnika ove župe.


Lidija Miler
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: