HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.04.2018.

Biskup Gorski u Belcu podijelio sakrament svete potvrde



Mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački podijelio je u nedjelju 29. travnja sakrament potvrde mladim krizmanicima belečke župe na svečanom misnom slavlju u 11 sati.

Sakramentu svete potvrde pristupilo je 25 krizmanika, učenika 7. i 8. razreda OŠ Belec. Na samom početku svečanog slavlja, župnik vlč. Milan Pušec pozdravio je biskupa Gorskog te izrazio zahvalnost na prošlogodišnjem odazivu prilikom blagoslova i postavljanja novog crkvenog zvona.

U svojoj homiliji biskup Gorski je upitao krizmanike: Zašto si tu? Jer je to volja mame i tate? Zato što je rekao župnik? Zato što je to običaj našeg naroda? Ako ste zbog toga ovdje, onda ste uzalud. Jer to nije razlog primanja sakramenta svete potvrde. Razlog primanja svete potvrde je onaj koji smo čuli od Isusa u Evanđelju: Ostanite u meni. Da vam potvrdi i učvrsti vašu vjeru u Isusa Krista koji je uskrsnuo, koji je naš Bog i naš spasitelj - kazao je biskup.



Ukazao je na važnost svakodnevnog susreta s Isusom, povjerenja u njega i važnost Duha Svetoga na našem životnom putu. Nakon homilije krizmanici i cijela župna zajednica ispovjedili su svoju vjeru, potom je slijedila Molitva za silazak Duha Svetoga za krizmanike, a zatim je biskup Gorski udijelio krizmanicima sakrament svete potvrde.

Krizmanike su za ovaj dan pripremali vlč. Milan Pušec i vjeroučiteljica Nevenka Puklin, a svečano misno slavlje pratila je pjesma crkvenog zbora uz muzičku pratnju orgulja koje je svirao Karlo Frtalj.

Ivana Sambolić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: