HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.05.2022.

Biskup Gorski predvodio misno slavlje u Župi sv. Nikole - Stenjevac II prigodom 15. obljetnice posvete župne crkve



Zagrebačka župa svetog Nikole biskupa Stenjevec II osnovana je 8. ožujka 1996. godine, a župna crkva posvećena je 9. svibnja 2007. godine. Ove godine proslavljena je 15. obljetnica posvete župne crkve sv. Nikole biskupa. Župna zajednica duhovno se pripremala za ovaj važan dan trodnevnicom u kojoj je naglasak stavljen na tri važne teme za svakoga katolika: Euharistija, Marija i Crkva. Svako jutro molio se časoslov u župnoj crkvi, navečer zajednica se skupila kako bi molila svibanjske pobožnosti, slavila svetu misu, molila pred Presvetim i u drugim pobožnostima.



U ponedjeljak 9. svibnja svečanu svetu misu predslavio je pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski, zajedno s vjernicima iz župe i svećenicima Kustošijanskog dekanata te vlč. Vladom Razumom, prvim župnikom, te preč. Antunom Senteom st., nekadašnjim župnikom.

Na početku misnog slavlja biskupa su u ime cijele župne zajednice pozdravili Luka Maras i Magdalena Prekpalaj. U homiliji biskup Gorski približio je svima okupljenima otajstvo Crkve te kako Crkvu ne čini samo građevina, nego zajednica vjernika, ali i da smo u zajedništvu sa sveopćom Crkvom i onom nebeskom.



Na kraju misnog slavlja upravitelj župe vlč. Branimir Šarić zahvalio se u ime zajednice ponajprije Bogu, koji nas okuplja u svom domu, ocu biskupu te svim prisutnim svećenicima i vjernicima laicima.


Ispišite stranicu: