HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.03.2018.

Biskup Gorski pohodio Župu bl. Ivana Merza



Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski pohodio je na Cvjetnu nedjelju Župu bl. Ivana Merza u Španskom, gdje je u prepunom atriju OŠ Špansko-Oranice predvodio euharistijsko slavlje.

U propovijedi je biskup Gorski istaknuo kako mi gledamo svoje križeve i svoj život u sjeni Kristova križa. Nijedno rješenje na zemlji nije moguće bez križa. Muku i križ čovjek može prihvatiti samo sa snagom ljubavi. Sav naš život vezan je uz Isusov život, a sva naša nada uz Isusovo uskrsnuće. Upozorio je vjernike da se ne daju zavesti prividnim uspjehom i zanemariti krajnji cilj - vječni život s Isusom.

Pozvani smo kao vjernici služiti ljubavi, pravednosti, dobroti s Isusom koji je naš put i istina, s vjerom u vječnost - zaključio je biskup Gorski.



Misno slavlje uveličao je mješoviti župni zbor koji je pjevao Muku gospodnju.

Nakon molitve župljana za izgradnju župne crkve koja se moli na kraju svake svete mise, župnik Darko Bručić-Pavuk zahvalio se biskupu Gorskom na dolasku i uvođenju župne zajednice u najsvetije vrijeme crkvene godine - Veliki tjedan. 

Zahvalio je biskupu na pomoći pri realizaciji zemljišta za izgradnju župne crkve te istaknuo da je pred njima trnovit put do izgradnje crkve, koji nas vodi prema zori Uskrsnuća. Na kraju, župnik je pozvao sve župljane na jedinstvo i suradnju u izgradnji župne crkve.


Sanda Dinarina Mladić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: