HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.04.2019.

Biskup Gorski krstio Viktora, sedmo dijete u obitelji Švalj



U nedjelju 31. ožujka 2019. godine popodnevnoj svetoj misi u 11 sati u našoj župnoj krašićkoj crkvi prisustvovao je novi član obitelji Švalj te novi član krašićke župne i kršćanske zajednice.

Obitelj Švalj krstila je svoje sedmo dijete i dodijelili mu ime Viktor, u prisustvu mnogobrojnih članova krašićke župe i posjetitelja, u krugu prijatelja, vjernika i obitelji.



Misu je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski uz kojega je bio naš župnik vlč. Ivan Vučak i član obitelji Švalj-Pužin preč. Zlatko Golubić župnik župe sv. Marije na Dolcu u Zagrebu.

U propovijedi mons. Gorskog za razmišljanje je najupečatljivija ostala zaključna rečenica: "Roditelji, ne zatvarajte vrata svojoj djeci, ostavite im mogućnost da se vrate!" Tu poruku svatko može shvatiti na vlastiti način, ali dakako ponajprije ima široku poruku - nikada ne bismo smjeli zatvarati ta jedna „figurativna“ vrata našeg srca, naše duše bilo kome.



Naša nas divna kršćanska vjera uči dvije bazične i rekli bismo najbitnije smjernice za život  - „Ljubi gospodina Boga svoga“ i „Ljubi svoga bližnjega“. Upravo se o tome i radi ovdje. To je bit propovijedi i evanđelja koje smo slušali, ljubiti svakoga i oprostiti svakome ma koliko u našim očima pogriješio.

Svatko od nas pogriješi i kad-tad shvati što je učinio i baš nam je tada potreban oprost, tada moramo priznati da smo pogriješili i pokajati se, vratiti se u okrilje svoje „obitelji“, vratiti se u naručje Gospodnje, pod okrilje Onog tko nas nikada neće napustiti dokle god imamo vjeru u njega i vjeru u sebe i svakog čovjeka, jer svaki je čovjek u očima Božjim njegovo dijete.


Švalj Dominik
 
Zavjetni dar za uslišani zagovor bl. Alojziju Stepincu

Dodajmo ovoj lijepoj vijesti da je u nedjelju u Krašić hodočastila obitelj Vitić koja je donijela svoj zavjetni dar u zahvalnost za dar uslišanja molitava po zagovoru bl. Alojzija Stepinca. Po njegovom zagovoru, obitelj Vitić uspjela se izboriti za pravdu u dugogodišnjem sudskom procesu. 


Ispišite stranicu: