HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.07.2022.

Biskup Gorski krstio peto dijete obitelji Marinić u župi BDM Žalosne - Špansko



U nedjelju, 24. srpnja 2022. godine u Župi BDM Žalosne - Špansko, pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski podijelio je sakrament krštenja petom djetetu obitelji Marinić. Supružnicii Marinić, Damir i Marijana r. Bošnjak, Bogu su zahvaljivali na svakom rođenom djetetu: Katarini, Valentini, Davidu, Magdaleni i sada malenoj krštenici Ana Mariji.

Kao što je za obitelj neizmjerna radost rođenje djeteta, tako su i za župnu zajednicu posebno radosni dani kada prima nove članove. Zato je i ova nedjelja u Župi Blažene Djevice Marije Žalosne bila osobito svečana.





Od ove se godine, četvrte nedjelje u srpnju, oko blagdana Joakima i Ane, Isusova djeda i bake slavi Svjetski dan djedova i baka. Biskup Mijo Gorski naglasio je kako vjera u nama nikada ne smije prestati rasti. Posebno je naglasio važnost obitelji, baka i djedova, koji su svoju vjeru prenosili svojoj djeci - sada roditeljima.

Uz biskupa Gorskog koncelebrirali su vlč. dr. Josip Beljan i župnik Mato Matić. Radosnom pjesmom i molitvom na misi je pjevao Mješoviti zbor župe BDMŽ i mnogobrojni vjernici.  

                

Tekst: Blaženka Kadija
Fotografije: Le Dori Studio 
Ispišite stranicu: