"Reci ne ezoteriji" - predavanje u župi Ivanja Reka i Jelkovec

18.10.2013.U organizaciji Teovizije u župama sv. Ivana Krstitelja  - Ivanja Reka i bl. pape Ivana Pavla II. - Jelkovec gostovala je američka spisateljica Moira Noonnan na predavanju  „Reci ne ezoteriji“.
Nakon molitve i uvodnih riječi pozdrava upravitelja župe Jelkovec i župnika u Ivanjoj Reki, koji je ujedno i dekan Resničkog dekanata,  preč. Josipa Horvata, uslijedilo je predavanje i svjedočanstvo gošće.

Moira Noonan svjedočila je kako se nakon dvadeset i sedam  godina okultnog i magijskog  prakticiranja vratila kršćanskim korijenima.  Svoja svjedočanstva opisala je u knjigama „Izbavljena iz tame“ i „Duhovne obmane“.
Irskog porijekla, odgojena kao katolkinja,  Moira Noonan u svojoj petnaestoj godini  započela je naukovanje u new age-ovskim praksama i idejama, prvo kroz jogu i hinduizam. Nakon doživljene teške prometne nesreće u tridesetoj  godini završila je na liječenju u alternativnoj klinici gdje je liječena akupunkturom i hipnozom.  Više od dvadeset godina radila je u službi Religioznih znanosti  te kao spiritistička savjetnica, vidovnjakinja  i  terapeutkinja.

Godine 1993., dvadeset i sedam  godina od  priklanjanja new age – u,  nakon niza snažnih iskustava  vratila se Crkvi te je danas popularna govornica u kršćanskoj zajednici,  gdje svjedoči i objašnjava dublje značenje i utjecaj pokreta New Age.

Na predavanju se okupilo mnoštvo vjernika, te posebno zajednica mladih i krizmanika koji su s obzirom na životnu dob i izloženost raznim medijima  posebno potencijalno podložni iz neupućenosti i nedovoljno informacija potpasti pod razne protukršćanske utjecaje.
Kristina Hrečuk

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr