Župa sv. Petra i Pavla dobila osam novih ministranata

23.12.2013Na četvrtu nedjelju došašća, 22. prosinca ove godine, u župi sv. Petra i Pavla u Kašini svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio upravitelj župe vlč. Matija Pavlaković u crkvi sv. Petra i Pavla obrednim slavljem uvedeno je osam novih ministranata u ministrantski zbor ove župne zajednice, a njih dvadeset obnovilo je ministrantska obećanja dȃna prošle godine.

U asistenciji samog slavlja sudjelovali su i izvanredni služitelji pričesti u župi: Jure Barišić i Tihomir Perić. Na početku euharistijskog slavlja ministranti su upalili četvrtu adventsku svijeću te uz kratko meditativno razmatranje promišljali o Emanuelu – Bogu s nama skrivenom u malom djetetu.

U uvodnom dijelu predstavnik ministrantskog zbora Filip Barišić pročitao je imena kandidata, a njih osmero pristupilo je oltaru s riječima: „Evo me!“. Pred velikim brojem župljana, roditelja, braće i sestara kandidati su pristupili obredu uvođenja u ministrantsku službu gdje su izrazili želju da postanu poslužitelji oltara te obećali da će svoju zadaću izvršavati savjesno i časno.

Nakon uvodne molitve upravitelj župe vlč. Pavlaković blagoslovio je nove ministrantske haljine, a poslije su novi ministranti radosno pristupili oblačenju svojih haljina pri čemu su im pomagali stariji ministranti. Za vrijeme prinosa darova ministranti i ministrantice su iz ruku domaćeg župnika primali liturgijske predmete: lekcionar, kalež, ciborij, svijeće, kadionicu, ampulice i zvono, a župnik im je posvijestio njihovo liturgijsko značenje.Na kraju euharistijskog slavlja vlč. Matija Pavlaković čestitao je novim ministrantima: Antolović Tamari, Cukšver Ani i Nikolini, Čiček Loreni, Denić Magdaleni, Orač Leu i Palikuća Emi i Luciji na primljenoj službi i podjelio im prigodne nagrade. U ovogodišnjem izboru župljana za najboljeg ministranta u protekloj pastoralnoj godini izabran je Tomislav Kralj, najbolja ministrantica je Laura Antolović, „Nada godine“ je nova ministrantica Magdalena Denić, a izbor „Ministranta godine“ pripao je ministrantici Ivani Iljić.

Župa sv. Petra i Pavla u Kašini može biti ponosna na svoje ministrante kojih, od dolaska novog župnika, ima dvadeset i osam i vrlo ih je lijepo vidjeti u asistenciji svog svećenika. Uz savjesno izvršavanje svojih dužnosti i dolazak na sv. misu, ministranti ove župne zajednice imaju svoj redoviti susret svake subote, a za služenje kod oltara priprema ih upravitelj župe Matija Pavlaković s kojim rado odlaze na rekreativne i prigodne susrete.
 
 
Ivana Culej