Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

„Siromaštvo nije izbor ali pomaganje jest!“



Svjesna izazova svakodnevice, Župa Bezgrešnog začeća BDM iz Soblinca i župni Caritas u suradnji s Narodnim Trgovačkim Lancem u Soblincu, pokrenula je akciju pomoći socijalno ugroženim obiteljima, korisnicima župnog Caritasa.
 
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i Svjetskog dana hrane, NTL Supermarket u Soblincu, snizio je cijene osnovnih namirnica koje svako domaćinstvo treba. Akcija pod nazivom „Kuna po kuna i košarica puna“, omogućuje obiteljima uštedu pri kupnji namirnica koje svakodnevno koriste, a ujedno je i poticaj na zajedničko pomoganje potrebitim obiteljima iz susjedstva.

Na taj način, članovi župe brinu za slabije članove zajednice, potiču na skrb o socijalno ugroženim osobama i obiteljima, šire pozitivnu energiju i potiču na stvaranje humanih odnosa u zajednici u kojoj žive.

Članovi župne zajednice Župe Bezgrešnog začeća BDM odlučni su u namjeri da naprave promjenu na bolje i akcija koju provode u suradnji s NTL Supermarketom prikaz je zajedništva na djelu i oblik pomoći kako bi socijalno ugroženim obiteljima olakšali svakodnevicu i pružili nadu u bolje sutra, a navedena akcija traje od 16. do 31. listopada 2015. godine.
 
Listopad je mjesec u kojem se pozornost posebno skreće na problem siromaštva i bijede.

16. listopada obilježava se Svjetski dan hrane, 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, a svega nekoliko dana ranije, 10. listopada obilježava se i Svjetski dan beskućnika.
 

Vlatka Burić, voditeljica Caritasa Župe Bezgrešnog začeća BDM