Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Nastavak suradnje sa Zakladom sv. Elizabete

U višednevnom radnom posjetu Caritasu Zagrebačke nadbiskupije boravila je delegacija Kuće za djecu, mlade, podršku i obitelj Zaklade sv. Elizabete iz njemačkog grada Ingerkingena.

Tijekom radnog posjeta, od 15. do 18. listopada, gosti iz Njemačke - voditelj Doma za stanovanje i podršku u Ingerkingenu Wilhelm Riehmann, odgajateljica u Domu Ivana Budak, psihologinja Doma Birgit Janson, učitelj u Školi za djecu s teškoćama u razvoju sv. Franjo Franz Braig - pobliže su se upoznali s radom Caritasove kuće za zbrinjavanje djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«.
 
Goste je s radom Kuće bl. Alojzija Stepinca upoznao i kroz nju proveo voditelj Kuće Zoran Kljajić u pratnji voditelja Sektora socijalnih usluga Bore Kljajića, a poslijepodne je upriličen sastanak sa stručnim djelatnicima Kuće tijekom kojega je uslijedila razmjena iskustava, upoznavanje i druženje.
 
Istoga dana u Upravi zagrebačkog Caritasa u Vlaškoj 36 goste je primio tajnik Caritasa Zvonko Erceg koji ih je pozdravio u ime ravnateljice i upoznao s radom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u cjelini. Tijekom tog sastanka dogovoren je i nastavak suradnje na način da će ove dvije ustanove na proljeće iduće godine razmijeniti nekoliko zaposlenika koji će desetak dana provesti u Njemačkoj, odnosno u Hrvatskoj.
 
Prije povratka u Njemačku domaćini su goste odveli na izlet u Samobor i Žumberak, a poslijepodne i u obilazak Zagreba.
 
»Drago mi je da naša suradnja , nakon uzajamnog upoznavanja, počinje poprimati i konkretne korake od kojih će koristi imati korisnici i zaposlenici obiju ustanova«, izjavio je voditelj Zoran Kljajić.
 
Ovaj radni posjet nastavak je suradnje koja je započela u ožujku ove godine kada su predstavnici zagrebačkog Caritasa posjetili nekoliko ustanova Zaklade sv. Elizabete. (CZN)