Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Posjet župljanima na poplavljenom karlovačkom području



Unesrećene u poplavi pohodili su vlč. Duje Kurtović, župnik na Švarči i mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu zajedno s voditeljem caritasa Župe sveta Tri Kralja na Baniji, Sašom Kosecom, te djelatnicima karlovačkog Crvenog križa, predvođeni ravnateljicom Brankom Hastor. 



Djelatnici Crvenog križa i svećenici razgovarali su s unesrećenima, hrabrili ih, te pozivali svoje volontere da im dođu pomoći oko sklanjanja stvari s poda na povišene prostore kako bi, koliko je moguće, zaštitili od potpunog raspadanja.



Nekima su donijeli hranu, drugima izvukli tepih i prostrli ga za sušenje, no najvažnije, pokazali su brigu o svojim župljanima i sugrađanima i u ovakvim teškim situacijama.



"Baš dobro da ste došli velečasni, znamo da nam vi ne možete puno materijalno pomoći, ali sada nam je potrebna i duhovna snaga da sve ovo izdržimo. Drago nam je da vas vidimo u svom domu" -  kazao je jedan od unesrećenih župljana prisutnom župniku.



Svećenici i djelatnici Crvenog križa pohodili su poplavljene dijelove grada Karlovca: Malu Švarču, Logorište i Mostanje. 






AS