Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Nightfever-večer otvorenih vrata crkve u župi Sesvete


I treću godinu zaredom mladi župe Svih Svetih iz Sesveta organiziraju Nightfever-večer otvorenih vrata crkve u kojoj se mladi mogu susresti s Isusom na drugačiji način. Ove godine Nightfever održati će se 23. listopada u pastoralnom centru u Sesvetama.

Program započinje svetom misom u 20 sati. Misu će predvoditi velečasni Odilon Singbo, svećenik podrijetlom iz afričke države Benin, trenutno kapela u župi sv. Marka Križevčanina u Zagrebu.

Nakon svete mise uslijedit će euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Svi koji se odluče doći na ulazu će dobiti i svjećicu koju će moći zapaliti te ostaviti ispred oltara zajedno sa svojim molitvama.  Program će se nastaviti prigodnim meditativnim tekstovima.

Također, imat ćemo priliku čuti i jedno svjedočanstvo. Cijeli će program pjesmom popratiti župni zbor mladih „Aeternitas“. Tijekom trajanja Nightfevera na raspolaganju će biti i svećenici ukoliko se netko bude želio ispovijediti. Budući da je predviđeno trajanje programa do ponoći, u auli pastoralnog centra biti će omogućeno odmoriti se i okrijepiti.

Stoga dragi mladi, odvojite jednu večer za Gospodina. Ostavite sve brige i provedite jedan petak u molitvi, pjesmi, razmišljanju. Povedite brata, sestru, prijatelja, poznanika..

Nije bitno hoćete li ostati pola sata ili cijelu večer. Bitno je odvažiti se, doći i prepustiti se.

Iva Kolak,
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda