Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

55. planinarski križni put (21. i 22. ožujka)

Tradicionalna proljetna korizmena pobožnost planinarskoga križnoga puta u našoj nadbiskupiji održava se u subotu i nedjelju, 21. i 22. ožujka. Pod pokroviteljstvom Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije i Studentskog katoličkog centra, 55. PKP na trasi Jastrebarsko - Ozalj - Karlovac organizira Planinarska bratovština sv. Bernarda pod geslom "Pođi za mnom!" (Mk 2,14).

Korizma je vrijeme kušnje, vrijeme pustinje, vrijeme pronalaska Boga i čovjeka. U tom hodu prema muci, križu, ali i uskrsnuću pozivamo te na još jedan planinarski križni put! Mnogi su bili već puno puta i pitaju se što još mogu primiti... Mnogi nisu još niti jednom bili i pitaju se što bi im trebalo naporno hodanje dva dana, molitva, nošenje križa, što je to uopće noćno klanjanje i hod u tišini, zašto tako puno mladih ide zajedno, a mnogi su se tek prvi put sreli...  Mnogima je bilo lijepo, ali se pitaju zašto ostaviti udobnost doma, televizor, izlazak...  Za sve je odgovor isti – DA SUSRETNEŠ KRISTA!

Na poseban način Krist nalazi put do mladog čovjeka, osobito ako Mu pripravimo put po žrtvi hoda, molitve, odricanja sna za koju minutu klanjanja, odvajanja od svakodnevne vreve za dva dana u prirodi!

Planinarska Bratovština svetog Bernarda s radošu te poziva na ovu tradicionalnu pobožnost, hodočašće, druženje. PKP je više od križnog puta, to je Ljubav, to je radost, to je ono malo žrtve za korizmu, to je upoznavanje  drugih, to je pjesma, to je molitva i pouzdanje u Gospodina.

Odvaži se i pođi za Njim!! 
 

Prijavi se ovdje do 15.ožujka, a plati u SKAC-ovom uredu (Palmotićeva 31),
11., 12., 13. ili 16. ožujka od 15 do 18 sati ili na račun Bratovštine HR042403009112000525 - Planinarska bratovština svetog Bernarda - Bistrec 38, Lug Samoborski, 10430 Bregana - opis plaćanja: kotizacija za PKP + ime i prezime.


Letak: 55. PKP