Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Novi broj Lađe

Novi broj Lađe, koji izlazi u vremenu pripreme za proslavu Božića, progovara o temeljnim vrjednotama koje moraju zauzimati središnje mjesto i u odgojno-obrazovnom djelovanju.

Čak i veliki svjetski problemi svoje rješenje traže ponajprije u unutarnjoj promjeni čovjeka, u njegovu zrelom i odgovornom ponašanju koje može biti plod samo kvalitetnoga odgojnogdjelovanja.

Škola cjelokupnim svojim djelovanjem, a na poseban način preko vjeronauka u školi, hrvatsko društvo može činiti boljim. Vjeronauk ima veliku važnost ne samo za Crkvu i njezino evangelizacijsko djelovanje, nego je ponajprije važan za konkretnoga učenika, a isto tako i za promicanje boljitka cijeloga društva.

Vjeronauk u školi usmjeren je općoj formaciji osobe s posebnim osvrtom na religiozne, duhovne i etičke dimenzije egzistencije s ciljem promicanja učinkovitoga integriranja mladih u društvo.

Vjeronauk nudi sadržaje i instrumente koji učeniku pomažu razumjeti povijesni i društveno-kulturni kontekst hrvatskoga i europskoga društva s ciljem promicanja aktivnog i odgovornog sudjelovanja u izgradnji suživota.
 
Prilozi u ovom broju Lađe i ovoga su puta usmjereni u tom pravcu. (SP)