Predstavljen Tiskovni ured i web-portal Zagrebačke nadbiskupije, Zagreb, 10. svibnja 2010.

 
 
U ponedjeljak, 10. svibnja 2010. godine, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu održan je susret svećenika i drugih pastoralnih djelatnika Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon pozdrava i uvoda, prečasni gospodin Nedjeljko Pintarić, direktor Glasa Koncila, održao je predavanje na temu "Svećenik i nova sredstava komunikacije", prigodom Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija.

Tijekom susreta objavljen je dekret nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića o osnivanju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, nakon čega je nadbiskup pokrenuo web-portal Zagrebačke nadbiskupije.

Za pročelnika Tiskovnog ureda, imenovan je vlč. Željko Faltak, nadbiskupski tajnik, a za voditelja Tiskovnog ureda i glasnogovornika Zagrebačke nadbiskupije imenovan je dipl. theol. Zvonko Franc.

Nakon objave dekreta gospodin Zvonko Franc predstavio je pastoralni plan rada Tiskovnog ureda te web-portal koji se nalazi na internetskoj adresi www.zg-nadbiskupija.hr

O nadolazećim pastoralnim i crkvenim događajima u Zagrebačkoj nadbiskupiji govorili su kardinal Josip Bozanić i mon. Ivan Šaško.