Priopćenje s XV. sjednice biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, Zagreb, 14. svibnja 2013.


U Konzistorijalnoj dvorani Biskupskoga ordinarijata Križevačke eparhije u Križevcima, u utorak, 14. svibnja 2013., biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine pod predsjedanjem nadbiskupa i metropolita zagrebačkoga, kardinala Josipa Bozanića, održali su svoju Petnaestu sjednicu.
 
Razmotrili su pitanja o liturgijskome direktoriju, o važnosti župne kateheze, o predstojećim nad/biskupijskim slavljima u Metropoliji te o aktualnim prilikama u hrvatskome društvu.
 
Budući da je u tijeku prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o tome da definicija braka, kao životne zajednice žene i muškarca bude ustavna kategorija u Ustavu Republike Hrvatske, biskupi su i ovom prigodom pozvali vjernike da se u svojoj vjerničkoj i građanskoj odgovornosti odazovu toj važnoj građanskoj inicijativi.
 
Jednako su tako naglasili da su vjernici i na predstojećim izborima članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave te općinskih načelnika, gradonačelnika i župana (19. svibnja 2013.) pozvani očitovati svoju odgovornost i izaći na izbore, dajući svoj glas onim političkim kandidatima, čiji programi i nastojanja odražavaju kršćanske vrijednosti i nesebično teže prema dobrobiti hrvatske domovine.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije