Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Caritasova pomoć obiteljima s bolesnicima

Caritas Zagrebačke nadbiskupije već godinama obiteljima s bolesnim članovima pomaže posudbom bolesničkih kreveta, pelena za odrasle, invalidskih kolica i drugih pomagala.
 
»Tijekom 2014. godine izdali smo 75 bolesničkih kreveta, 35 invalidskih kolica, 19 invalidskih hodalica, 6 invalidskih štaka i 21 princezu«, doznajemo od voditeljice Socijalne službe gospođe Jadranke Bosnar.
 
Prema godišnjem izvještaju objavljenom na mrežnim stranicama www.czn.hr, zagrebački Caritas na ovaj način pomogao je tijekom 2013. godine 350 obitelji koje kod kuće njeguju bolesnog člana.
 
Mnogi od njih svjedoče kako im je ovakav vid pomoći Caritasa uvelike olakšao tešku situaciju  nerijetko i dugotrajne bolesti u kojoj su se sa svojom obitelji našli.
 
Svi koji su u potrebi za bolesničkim krevetom ili pomagalima za skrb o bolesnicima, mogu se obratiti Socijalnoj službi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Uz molbu potrebno je dostaviti i presliku medicinskog dokumenta iz kojega je vidljiva opravdanost potrebe za traženim pomagalom.
 
Posudba bolesničkih kreveta i pomagala samo je jedan u nizu oblika pomoći kojima Caritas Zagrebačke nadbiskupije svakodnevno nastoji olakšati teškoće i nevolje onih koji su u potrebi. (CZN)
 
 
K O N T A K T
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Socijalna služba
Selska cesta 165, 10110 Zagreb
T - (01) 36 68 824 / F - (01) 36 36 123
E - jbosnar@czn.hr