Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Narukvice prijateljstva za Afriku

Clanak

Kupnjom narukvica prijateljstva tijekom veljače, učenici OŠ Ivana Benkovića u Dugom Selu prikupili su 7400 kn za sirotište Mali dom u Subukiji u Keniji. Sirotište Mali dom osnovao je naš najmlađi misionar fra Miro Babić prije desetak godina. Fra Miro vodi župu Sv. Franje Lower Subukia gdje brine o petnaest tisuća ljudi od kojih su polovica katolici. Fra Miro brine o svima i kaže: "Čovjek je čovjek".

U Malom domu su smještena djeca s invaliditetom i ostala napuštena djeca. Imati dijete s invaliditetom u Keniji je sramota. Takva su djeca su često neželjena, sramota su za obitelj, roditelji ih stavljaju u kut kuće ili ostavljaju. Fra Miro tu istu djecu zbrinjava u Malom domu pružajući im hranu, krov nad glavom, školovanje – drugim riječima osigurava im život dostojan čovjeka.

U Malom domu živi osamnaestero djece od 4 do 25 godina. Fra Miri pomažu brojni volonteri iz Hrvatske i svijeta, a
trenutni im je cilj obnoviti školu Sv. Franje za 200 djece jer, kako kaže fra Miro: „ obrazovanje je jedina nada za bolji život te afričke djece". Sredstva za zbrinjavanje siročadi i obnovu škole skuplja od izravnih uplata i od prodaje narukvica.

Više o Malom domu možete saznati na Facebook stranici:
(https://www.facebook.com/Malidom.Africa)

i na linku:
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/prikljucite-se-africkom-putu-dobrote-fra-mire-babica---282483.html

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i nastavnicima koji su sudjelovali u ovom humanitarnom projektu kupnjom narukvica prijateljstva!


Karolina Hrastović
www.vjeronauk.hr