Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Biskup Gorski krstio četiri mališana u Zaboku



U subotu, 1. ožujka za vrijeme euharistijskog slavlja, u crkvi sv. Jelene Križarice u Zaboku mons. Mijo Gorski, pomoćni zagrebački biskup, krstio je malu Josipu Valec, osmo dijete u obitelji Danka i Nevenke Valec.

Istovremeno mons. Gorski je uz malu Josipu krstio još troje djece iz župe: Davida Krajačića, prvo dijete u obitelji Matije i Ane Krajačić, Mihaela Lisicu, prvo dijete u obitelji Krešimira i Jelene Lisica te Jakova Šandora, treće dijete u obitelji Brune i Lidije Šandor.

Na početku euharistije, vlč. Marijan Culjak  je u ime župljana, roditelja i kumova pozdravio biskupa i izrazio veliko veselje zbog ovog velikog događaja.
“Dragi roditelji, mladi, ne bojte se novog života. Obitelj je središte i svetište života. Obitelj je najtemeljnija, najvažnija stanica života. Ono što ponesemo iz toga osnovnoga razreda života, nosit ćemo kroz cijeli život", istaknuo je biskup Gorski.

Pjevanje tijekom slavlja je predvodio zbor mladih župe.

Na kraju misnog slavlja mons. Gorski je uručio prigodni dar obitelji Valec, koji Nadbiskupija inače uručuje obiteljima s više djece prigodom krštenja. U ime župe obitelji prigodni poklon uručio je i župnik vlč. Culjak.

Na kraju je župnik zahvalio Bogu od koga sve dolazi, obiteljima novokrštenika na otvorenosti novom životu, ocu Biskupu te svima koji su pridonijeli svečanosti ovog doista posebnog slavlja.
 
                       
Darko Fiket
   župni medijski suradnik Tiskovnog ureda