Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Predstavljanje Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Kanadi



Pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić boravili su u veljači u župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi, u Kanadi. Tom prigodom u subotu, 15. veljače biskup Šaško je podijelio sakrament potvrde, a u nedjelju, 16. veljače predvodio euharistijsko slavlje o proslavi Stepinčeva.

U vrijeme svog boravka biskup Šaško i rektor Tanjić imali su više susreta s hrvatskim iseljenicima i predstavnicima raznih hrvatsko-kanadskih institucija.

Župnik župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi vlč. Ivica Reparinac organizirao je sa svojim župljanima i dva dobrotvorna susreta: dobrotvornu večeru i ručak na kojima se okupilo oko 300 gostiju koji su svojim darom rado podržali rad Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Na tim su susretima biskup Šaško, koji je bio prvi rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, i rektor Tanjić predstavili rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta, zahvalili župniku vlč. Reparincu na njegovoj zauzetosti oko promicanja Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Kanadi te posebno hvala izrekli svim darovateljima koji su svojim prilogom podržali rad našeg Sveučilišta. (IKA; Foto: HKS)