Otvaranje izložbe učeničkih radova predstavljenih na Smotri "Biosigurnost i biozaštita"

19.05.2022

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti u suradnji s Hrvatskim društvom za biosigurnost i biozaštitu 19. svibnja 2022. godine u 14 sati organizira svečano otvaranje izložbe učeničkih radova osnovnih i srednjih škola predstavljenih na Smotri Biosigurnost i biozaštita. U ovom projektu, koji je prije dvije godine pokrenula mr.sc. Maja Kassa zajedno s dr.sc. Alemkom Markotić, sudjeluju gotovo sve katoličke škole u Hrvatskoj.

Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije, koji su se među prvima prijavili za sudjelovanje u projektu, izvest će prigodni program. Svojim pozdravnim govorima učenicima će se obratiti uglednici iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskoga zavoda za javno zdravstva i Zagrebačke nadbiskupije.

Ovom prigodom doktorica Alemka Markotić uručit će učenicima OŠ Vođinci Nagradu Hrvatskoga društva za biosigurnost i biozaštitu za istraživački rad i plakat.

Ova izložba potvrđuje intenzivan rad Društva na edukaciji i promociji znanja u općoj populaciji na temu biosigurnosti i biozaštite i potvrđuje koliko je važno školu povezivati s društvom.