Proslavljen blagdan Kraljice Krunice te Dan bolesnika i medicinskog osoblja u Zaboku

10.10.2021

Crkva prema tradiciji dan bolesnika obilježava o blagdanu Gospe Lurdske u mjesecu veljači.Niske temperature, snijeg i poledica najčešći su razlozi zbog kojih tijekom veljače, kada se obilježava blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika, mnogim ljudima narušena zdravlja u Zaboku nije nimalo lako otići u crkvu i boraviti duže vrijeme na svetoj misi. Upravo radi njih posebna se misa za bolesnike i nemoćne u Župi sv. Jelene Križarice već godinama nastoji upriličiti u toplijem razdoblju godine.

Tako su u nedjelju 10. listopada svi bolesnici na misnom slavlju primili sakrament bolesničkog pomazanja, a potom i svetu pričest, a ujedno smo proslavili i blagdan Kraljice Krunice. Misna slavlja predslavili su župnik vlč. Branko Risek i supsidijar vlč. Marijan Culjak.Postanimo bolji jedni prema drugima

"Danas smo se ovdje okupili na molitvu za bolesnike i medicinsko osoblje. Ovaj susret želi nas potaknuti i na promišljanje – kako i usprkos našoj bolesti možemo postati, biti i ostati cjelovit čovjek; čovjek koji će kroz vlastitu patnju i bol znati prepoznati savršen put prema Bogu. Naša nebeska majka Marija, koju častimo zazivom Kraljica Svete Krunice, svijetli nam kao primjer cjelovita čovjeka; žene duboko uronjene u Boga iz kojega je crpila snagu za svoj život. Upravo po njoj Bog se smilovao svakome od nas", istaknula su obojica svećenika.Nakon misnih slavlja zahvaljujući medicinskom osoblju vjernicima je bilo omogućeno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Darko Fiket, župni suradnik