Susret rimskih studenata sa svojim nadbiskupom kardinalom Bozanićem

09.10.2019Prigodom boravka zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u Rimu, povodom sudjelovanja na redovitom konzistoriju na kojem je papa Franjo priključio Kardinalskom zboru 13 novih kardinala, u utorak 8. listopada 2019. godine, susreo se u Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima sa svećenicima i bogoslovom Zagrebačke nadbiskupije koji studiraju na Papinskim sveučilištima u Rimu.

Susret je započeo slavljenjem Svete Mise, a potom je nastavljeno druženje uz zajedničku večeru.Tumačeći Božju Riječ iz misnog čitanja o Joninom pozivu Ninivljanima na obraćenje te evanđelja o Marti i Mariji u susretu s Isusom, Kardinal je posebno pozvao na važnost slušanja Božje Riječi kao o onome o čemu Isus govori Marti da je samo jedno potrebno te o vjeri da je kod Boga sve moguće što se ne vidi kod Jone.

Studenti su tom prigodom čestitali kardinalu Bozaniću jubileje koje slavi u ovoj godini među kojima su 70 godina rođenja i 30 godina vršenja biskupske službe te su posebno zahvalili Bogu i čestitali Kardinalu što je već 22 godine Zagrebački nadbiskup.

vlč. Željko Faltak