Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija darovala kuću višečlanoj obitelji

U ozračju božićnoga slavlja, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša susreo se s obitelji oca Damira i majke Ivane te njihove djece Dore i Roka, dok radosno iščekuju i petoga člana obitelji. Povod susretu bilo je darivanje kuće koju je Zagrebačka nadbiskupija također stekla dobrotom darovatelja, a sada ovaj stambeni objekt odlučila darovati obitelji Damira i Ivane. Roditelji i djeca izrazili su u srdačnom susretu svoju zahvalnost nadbiskupu Kutleši koji im je u ime Nadbiskupije uručio ključ njihove nove kuće.

 
Ovom gestom Zagrebačka nadbiskupija želi pružiti podršku i izraziti blizinu mladim obiteljima otvorenima prihvaćanju dara života te ih ohrabriti u odlukama da svoju budućnost prepoznaju i grade u Hrvatskoj.

„U našemu narodu kulturu, povijest i običaje, ispravan odnos prema bližnjemu, društvene vrline, ljubav prema Bogu, prenosile su u prvome redu obitelji i Katolička Crkva. Hrvatski je čovjek uvijek visoko cijenio obiteljske vrijednosti, osobno je skrbio za najranjivije u obiteljima, tj. djecu, starije i bolesne. Stoga, ako želimo očuvati svoj identitet, to valja učiniti s pomoću sveopće skrbi za obitelj, i to društvo u svojemu području djelovanja, a Crkva u svojemu. Potrebno je prikladnim zakonima i drugim mjerama promicati i štititi tu temeljnu jezgru društvenoga života. Obitelji su potrebne naše pomoći i sveopćega zauzimanja.'' (iz Homilije zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše prigodom Dana državnosti 2023. godine).

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije