Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Mnoštvo vjernika hodočasnika krenulo Majci Božjoj Bistričkoj



FOTOGALERIJA

Vjernici hodočasnici grada Zagreba u zajedništvu sa svećenicima i pomoćnim biskupima krenuli su u subotu 18. rujna na 290. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba koje održava pod geslom „Dom nam čuvaj, Božja Mati!“

Hodočasnici su na put prema Majci Božjoj Bistričkoj kretali ispred zagrebačke katedrale, iz Čučerja i Sesveta, a svoj hod prikazali su za broje osobne i zajedničke nakane. U Godini sv. Josipa, koji je bio brižni čuvar nazaretskoga doma, i u Godini posvećenoj obitelji molili su Mariju za pomoć u izgradnji i očuvanju obiteljskih domova u našoj Nadbiskupiji, za izgradnju živih župnih zajednica, domova naše vjere, za izgradnju naše domovine Hrvatske kako bi svi, osobito djeca i mladi, u njima našli svoje mjesto i svoju sigurnost.

Hodočašće koje je započelo ispred Katedrale, a nastavilo se preko Sljemena predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Na svom putu hodočasnici su se zaustavili u crkvi Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata, gdje je euharistijsko slavlje predslavio biskup Šaško.



"Istinsko čudo nisu pune lađe, nisu lađe ostavljene na Isusovu riječ. Istinsko je čudo Isus koji se pouzdaje u naše slabosti, koji nam daje započeti iznova, koji prihvaća odaziv slabih, grešnika koji znaju da su grešni i koji ne pune lađe svojim vrlinama, umišljenim veličinama, nego s Darivateljem života pokušavaju darovati život", 
istaknuo je mons. Šaško u homiliji.

U Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju hodočašće je započinje misnim slavljem koje predvodi pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski.

Hodočasnici Zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba sudjelovat će po dolasku u Mariju Bistricu na Službi svjetla, u zajedništvu s brojnim mladima naše Nadbiskupije koji su u Svetište hodočastili iz Zlatar Bistrice.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije