Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Biskup Šaško krstio Janu, peto dijete obitelji Lepušić



U Župi svete Male Terezije od Djeteta Isusa u zagrebačkom Trnju, na svečanom misnom slavlju u nedjelju, 12. studenog, krštena je Jana, peto dijete obitelji Lepušić.

Sakrament krštenja maloj Jani, kćeri Marijane i Tomislava Lepušić, udijelio je pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.



Trideset i drugu nedjelju kroz godinu obilježava čitanje odlomka o deset djevica iz Matejeva evanđelja (Mt 25, 1-13) na koje se u svojoj propovijedi osvrnuo biskup Ivan Šaško uspoređujući svjetiljku sa simbolom života, radosti, ljubavi te Božjim darom, onim koji se otkriva u svakom novom životu, u milosti koje u svom imenu nosi mala Jana, a koja povezuje i spremnost na žrtvu i zauzetost u obitelji i predanost Bogu.



Uz župnika vlč. Marija Pavića, svečanom misnom slavlju koncelebrirali su fra. Ante Crnčević, vlč. mr. Mladen Škvorc uz sudjelovanje brojnih župljana i prijatelja obitelji.

Tomislav Lepušić u ime svoje obitelji i u ime čitave Župe zahvalio se biskupu Šašku što je svojim dolaskom uveličao ovaj poseban dan. (IN)