"Bez ljubavi i poslušnosti Kristu, nema Crkve!"

06.06.2014Svečanim euharistijskim slavljem u zagrebačkoj prvostolnici, u petak 6 lipnja 2014. godine, započeli su Dani pokreta i udruga Zagrebačke nadbiskupije.

Euharistijsko slavlje je, u zajedništvu s biskupom sisačkim mons. dr. Vladom Košićem, pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. dr. Ivanom Šaškom,  svećenicima i okupljenim vjernicima, predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Valentin Pozaić.Na početku slavlja, predslavitelja i okupljene na slavlje, pozdravio je biskupski vikar za laike dr. Tomislav Markić koji je istaknuo zahvalnost za darovane žrtve, molitve i djela članova pokreta i udruga utkanih u život Nadbiskupije.Predslavitelj mons. Pozaić pozdravljajući okupljene posebno je pozdravio hrvatskog branitelja Darija Kordića i njegovu obitelj i zaželio Božji blagoslov u svjedočenju Božjeg Milosrđa. Homiliju je u slavlju izrekao pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško naglasivši ljubav i poslušnost prema Kristu kao jasne putokaze Crkvi u njezinu hodu kroz bremenitu ljudsku povijest.Nakon euharistijskog slavlja, program prvog dana je nastavljen  u dvorani „Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta gdje se održao susret članova pokreta, udruga i zajednica kojima je predavanje održao pomoćni biskup zagrebački dr. Valentin Pozaić.U subotu, 7. lipnja od 14 do 17 sati oko paviljona na Zrinjevcu održat će se „Evangelizacija na Zrinjevcu".

Razni pokreti, udruge i zajednice za tu prigodu su pripremili programe koji će se održavati u kutku za djecu, kutku za mlade, obiteljskom kutku, biblijskom kutku, karitativnom kutku, kulturnom kutku, Papinu kutku i kutku za razgovor o vjeri.

U paviljonu duhovnu glazbu će izvoditi Dragutin Hrastović i bend Cenacolo, a voditeljica programa bit će Tanja Popec. U kapeli Ranjenoga Isusa (Trg bana Josipa Jelačića) od 13 do 18 sati molitvu će predvoditi članovi pokreta, udruga i zajednica. Njima će se po završetku programa na Zrinjevcu pridružiti svi sudionici.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije