Izbornik

"Zemljo Hrvatska, Bog te blagoslovio! Uvijek ćeš imati povlašteno mjesto u mojoj ljubavi i mojoj molitvi"

08.05.2021

U subotu, 8. svibnja 2021, uz Stepinčev rođendan, u organizaciji Udruge Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa, uz podršku Grada Zagreba i medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže, održana je 4. obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II, pod geslom: "Zemljo Hrvatska, Bog te blagoslovio! Uvijek ćeš imati povlašteno mjesto u mojoj ljubavi i mojoj molitvi"  kao sjećanje na poruke sv. Ivana Pavla II, prilikom njegovih 5 pastoralnih pohoda Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.Ranija izdanja ove obiteljske biciklijade održana su 2011. - uz Papinu beatifikaciju, 2014. uz njegovu kanonizaciju, 2019. kao sjećanje na 25. godišnjicu njegova prvog dolaska u Hrvatsku...

Ovogodišnjom biciklijadom sjetili smo se 100. obljetnice Papina rođenja, koju nismo uspjeli obilježiti prošle godine, te zahvalili Bogu za beatifikaciju kard. Stepinca, posebno obilježivši njegov 123. rođendan, i moleći za njegovu što skoriju kanonizaciju, i izgradnju nove crkve u njegovoj župi na Trnjanskoj Savici.Biciklijada je posebno najavljena i svečanim projekcijama na Zagrebačkim fontanama projiciranjem likova bl. Stepinca, sv. Ivana Pavla II, i karte Hrvatske sa svim mjestima koja je pohodio, a sve promidžbene vizuale za biciklijadu pripremio je grafički dizajner Petar Krešimir Ćavar.Po predivnom sunčanom vremenu, čudesno lijepom, nakon cjelodnevne kiše prije toga, biciklijadi se odazvalo 30-ak sudionika, a najviše djece u pratnji svojih roditelja iz obiteljske zajednice župe bl. Stepinca s Trnjanske Savice, predvođenih članovima deseteročlane obitelji Karačić i župe Rođenja Isusova na Kajzerici i drugih zagrebačkih župa, a sve u pratnji policije i vrijednih redara pod vodstvom Ksenije Kulić, s portala biciklijade.com i njene obitelji te bračnog para Grgat, sudionika rimske i drugih biciklijada Kristova Stola, dok se za sve tehničke detalje brinuo Darko Štefanec.

Nakon okupljanja na Zagrebačkom hipodromu, upisa sudionika i preuzimanja startnih paketa i plavih majica s logom biciklijade i likovima sv. Ivana Pavla II i bl. kard. Stepinca, predsjednica Kristova Stola, Drina Ćavar pozdravila je okupljene sudionike, podsjetila na duhovno značenje događanja i posjete i poruke sv. Ivana Pavla II. Hrvatima.Nakon čega je župnik župe Rođenja Isusova s Kajzerice, vlč. Željko Nestić, blagoslovio sve sudionike, predmolio uvodne molitve i zajedno sa sudionicima krenuo u ovu lijepu duhovnu biciklističku avanturu, uz stručne i sigurnosne smjernice Ksenije Kulić, koja je povela biciklističku kolonu preko Savskog nasipa u smjeru Bundeka.
 
Drina Ćavar