Zaziv Duha Svetoga za umjetnike "Sursum corda"

17.10.2021.Zaziv Duha Svetoga za umjetnike "Sursum corda" odgovor je na nadahnuće pjevača, glazbenika, dramskih glumaca i drugih umjetnika da na početku glazbeno-scenske sezone uzdignu svoja srca Bogu u želji da mu zahvale na darovanim talentima po kojima se čovjeku otkriva ljepota. Papa Franjo u svojem je obraćanju umjetnicima rekao da se bez lijepoga ne može razumjeti Evanđelje, a da upravo umjetnici pomažu shvatiti što je ljepota. Molitvom Duhu Svetomu na početku nove sezone stvaranja i nastupanja izvođači raznih umjetničkih smjerova želje predati svoje talente Bogu kako bi ispunjeni snagom Duha Svetoga mogli svojim radom dodirnuti srca onih koje će susresti kroz nadolazeću glazbeno-scensku sezonu.

Umjetnici su na poseban način osjetili posljedice ograničenja uzrokovanih pandemijom. Zatvaranja, otkazivanja, smanjenja mogućnosti nastupanja nisu samo ugrozila njihovu egzistenciju, već dovela mnoge izvođače u kušnju o smislu svojega života i poziva. Stoga je Zaziv Duha Svetoga za umjetnike "Sursum corda" prilika za duhovnu obnovu za kojom mnogi umjetnici tragaju u ovim izazovnim vremenima. Samo produhovljen čovjek može dodirnuti srce bližnjega i obradovati ga ljubavlju, dobrotom i mirom.

Sveta misa na rasporedu je u nedjelju 17. listopada 2021. u 19.30 sati u crkvi sv. Blaža u Zagrebu. U liturgiji će sudjelovati pjevači Zbora Opere u Zagrebu i HRT-a, te solisti opere i dramski glumci iz Zagreba. Predvoditelj slavlja bit će vlč. dr. sc. Jakov Rađa, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta.
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr