Treća zagrebačka obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II.

14.9.2019.

 

Povodom 25. godišnjice prvog dolaska sv. Ivana Pavla II. u Zagreb i Hrvatsku (10 do 11. rujna 1994.), , Kristov Stol - Misijska Europska inicijativa u subotu 14. rujna u 9 sati organizira Treću zagrebačku obiteljsku biciklijadu za obitelji svih zagrebačkih župa, posebice onih posvećenih blaženome Alojziju Stepincu, te svim zainteresiranima pod Stepinčevim geslom: „U Tebe se, Gospodine, uzdam!“, što je ujedno bilo i geslo prvoga pohoda sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj.

Treća zagrebačka biciklijada održat će se u dva smjera. Prva će trasa, polazeći sa zagrebačkoga hipodroma, na kojem se održao povijesni susret s Papom, uz posjet i molitvu kod drvenih kapela Zagrebačke nadbiskupije - na Bundeku i Jakuševcu, preko novozagrebačkih župa svetih Evanđelista završiti u crkvi sv. Benedikta u Mičevcu gdje će se u 12h služiti sveta misa zahvalnica nakon koje slijedi kratki duhovno - zabavni program u suradnji sa KUD-om Mičevec.

Druga trasa obiteljske biciklijade sv. Ivana Pavla II. također kreće u 9 sati, ali iz Velike Gorice, tj. ispred župe bl. Alojzija Stepinca. Nastavlja se obilaskom i molitvom kod drvenih kapela Ranjenoga Isusa te sv. Barbare u Velikoj Mlaki, s ciljem u Mičevcu, odnosno u susretu sa zagrebačkom trasom.
Iako su oba smjera biciklijade dugačka desetak kilometara, uz redare volontere i policijsku pratnju, obje će trase, uz napomenu da su kacige obavezne za sve sudionike, a posebno za djecu, biti prigodne za obitelji s djecom.

Projekt se, pod pokroviteljskom Grada Zagreba, odvija u sklopu Europskog tjedna mobilnosti te uz molitvene nakane: zahvala za sv. Ivana Pavla II. i sjećanje na sve susrete Hrvata s Papom, molitva za kanonizaciju bl. kardinala Stepinca te, uz 20. obljetnicu župe, izgradnja njegove crkve na Trnjanskoj Savici.

Sve novosti i dodatne informacije mogu se pratiti na internetskoj stranici www.kristov-stol.hr, e-adresa: kristov.stol@gmail.com ili broj mobitela 091-570-8604.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr