HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.12.2016.

"Rođenje Božića u Španskom"


Župa blaženog Ivana Merza Špansko u Zagrebu  od  Badnjaka 24. do blagdana sv. Ivana, apostola i evanđeliste, koji je u utorak 27. prosinca uprizoruje pete tradiocionalne žive božićne jaslice pod nazivom "Rođenje Božića u Španskom". Na samom rubnom dijelu župe i naslja Špansko (križanje Zagrebačke avenije i Zagrebačke ceste), sami župljani, uz materijalnu pomoć dobrih ljudi, započeli su izgradnju pravog malog Betlehema. 



Time već svim prolaznicima ovim dvjema zagrebačkim prometnicama, a i svim ljudima dobre volje, pokazuju koliko ljubavi, radosti, dobrote i zajedništva daruje maleno Djetešce rođeno u štalici. Tu ljubav, radost, dobrotu i zajedništvo župljani žele podijeliti sa svima koji će posjetiti Betlehem i sudjelovati u "Rođenju Božića u Španskom".



Isus, Marija i Josip, koje utjelovljuju tri obitelji sa svojim djetešcem (svaki dan jedna obitelj), anđeli i zvjezdice, pastirice i pastiri, uz čitače i župni zbor mladih, za sve posjetitelje pripremili su 25., 26. i 27. prosinca s početkom u 18 sati scensko uprizorenje "Rođenja Djetešca".
"Rođenje Božića u Španskom" bit će sigurno najradosnije i najzanimljivije najmlađima. Pozivamo sve ljude dobre volje, posebno roditelje s malom djecom, da dođu i da se zajedno radujemo Isusovu rođenju.

Jaslice će se moći svakodnevno razgledati od 24. do 27. prosinca od 10 do 20 sati. Osim razgledavanja jaslica, druženja sa „Sv. Obitelji“ i igranja sa životinjama djeca će imati priliku sudjelovati i u radionicama. 

Radosno vas očekujemo.
Ispišite stranicu: