Kardinal Bozanić u Novom Jelkovcu predvodi euharistijsko slavlje prigodom obilježavanja 25. obljetnice pohoda pape Ivana Pavla II. Zagrebu i Hrvatskoj

11.9.2019.Zagrebačka nadbiskupija obilježava dvadeset i pet godina otkako je sv. Ivan Pavao II. u teškim godinama rata i stradanja pohodio Republiku Hrvatsku te predvodio svečano euharistijsko slavlje na zagrebačkom hipodromu 11. rujna 1994.
 
Taj povijesni događaj obilježit će se euharistijskim slavljem na prostoru buduće župne crkve i svetišta sv. pape Ivana Pavla u Novom Jelkovcu (Dragana Plamenca bb – kod Osnovne škole), koje će u srijedu 11. rujna 2019. predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić s početkom u 18.30 sati.
 
 
„Hrvatski narod i hrvatska država duguju trajnu zahvalnost sv. Ivanu Pavlu II. On je dizao glas u obranu osnovnih ljudskih i narodnih prava onda kad su drugi šutjeli, prepuštajući nas sudbini trenutačnih moćnika“.
 
„Tu crkvu, koja je od osnutka župe nasušna potreba tamošnjoj vjerničkoj zajednici, želimo graditi kao mjesto posebne vjerničke povezanosti s dragim nam svetim papom Ivanom Pavlom II., kao spomen na njegov pohod Zagrebu i Hrvatskoj, spomen koji se tiče cijele naše Domovine i hrvatskoga naroda“.

Kardinal Josip Bozanić (Iz homilije na 288. zavjetnom hodočašću vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistrucu, 8. rujna 2019.) 
           
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr