HR

Sinoda

Održan sastanak Povjerenstva za Drugo tematsko područje



U četvrtak, 2. ožujka 2017. u 16.30 sati, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je drugi sastanak Povjerenstva za drugo tematsko područje Crkva Zagrebačka u slavljenju Kristova otajstva. Na sastanku su sudjelovali svi članovi Povjerenstva: prof. dr. Ante Crnčević, OFM, predsjednik, vlč. Damir Ocvirk, vlč. mr. Milan Dančuo, Božana s. Tea Barnjak i Jelena Vuković. Sastanku je nazočio i tajnik Sinode vlč. dr. Denis Barić.

Članovi Povjerenstva su se osvrnuli na tijek Drugoga sinodskog zasjedanja, a između ostaloga i na broj intervenata članova Sinode te na njihovu zastupljenost po pojedinim temama.

U tome smislu, zadatak članova Povjerenstva je oblikovati prijedloge na temelju 134 interventa koje su članovi Sinode prijavili i predali Tajništvu Sinode tijekom dva dana zasjedanja, 24. i 25. veljače 2017., kao i u roku od tri dana nakon završetka zasjedanja.
Članovi Povjerenstva razmotrili su i osam priloga koje su vjernici Zagrebačke nadbiskupije, na temelju čl. 25 Pravilnika Sinode, uputili Tajništvu sinode kao svoj izvanjski doprinos radu Sinode.

Naposljetku, razrađena je metodologija rada kojom će se Povjerenstvo voditi pri izradi prijedloga, a dogovorena je i konkretna podjela zadataka.
Sastanak je završen u 18 sati.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: