Zornice donose naročite Božje poruke

3.12.2012.

 

Zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, uz koncelebraciju domaćeg župnika Marijana Culjaka i vlč. Josipa Komorčeca – Pepeka, u nedjelju, 2. prosinca predslavio je prvu misu zornicu u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice.

"Zornice su posebni znak naše vjere, pobožnosti, molitve, zajedništva, silnog iščekivanja i neopisive radosti. Ovih dana nastojimo živjeti radosnije i malo ozbiljnije, a oko i srce solidarnosti pustimo da malo pođe onima oko nas. Zato odmah danas i molimo: 'probudi u nama želju da, čineći dobra djela, idemo u susret Kristu koji dolazi – da živimo došašće'", kazao je biskup Pozaić okupljenim vjernicima

"Vrijeme Došašća, napose zornice, donose naročite Božje poruke za one koji su živi, a možda umorni, očajni, odbačeni, zgaženi. U ranu zoru, Božja riječ snažno odjekuje. I za njih adventska zora sviće. Unatoč svemu, neka u ovu ranu zoru snažno odjekuje riječ i pjesma, srca i uma i duše, pjesma radosti i zahvale za tako divne veličanstvene Božje darove, koje nam je kroz prošla desetljeća, pa sve do danas, tako obilno darivao", zaključio je svoju homiliju biskup Pozaić.

Na kraju misnog slavlja, župnik Marijan zahvalio je biskupu Pozaiću i vlč. Josipu Komorčecu – Pepeku, umirovljenom svećeniku, na riječima ohrabrenja te na sudjelovanju u misnom slavlju, ali je zahvalio i svim župljanima koji su se okupili na proslavi prve mise zornice.

Darko Fiket

 

 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr