Živim jaslicama do pomoći za bolesne i siromašne

28.12.2010.

Udruga "Stepinčeva oaza mira" u suradnji sa župom sv. Petra ap. iz Zaprešića 26. i 27. prosinca 2010. godine organizirala je drugu godinu za redom Žive jaslice u Zaprešiću. Veliki broj Zaprešćana došao je na trg Ivana Pavla II. gdje su članovi Udruge izgradili veliki Betlehem uz poznatu zaprešićku šetnicu. U večernjim satima izvodile su se po dvije predstave "Život u Betlehemu".

Prvoga dana, u nedjelju 26. prosinca, predsjednik Udruge, vjeroučitelj Ilija Nikolić, pozdravio je sve posjetitelje istaknuvši: "Krist je na poseban način preko Živih jaslica prošle godine došao u naš grad Zaprešić i mi smo ga primili, pokazali smo mu da nam je potreban jer u njemu prepoznajemo Boga koji se očituje na ljudski način, da bi se svaki čovjek uvjerio kako se isplati živjeti. Zato je rođenje djeteta čovjekov blagdan. Svake godine vraća nam taj se blagdan života, koji čovjeku jamči da njegova sudbina nije smrt nego život“.

Obraćajući se svojim sugrađanima dogradonačelnik Damir Benčević čestitao je članovima Udruge što su po drugi puta uspjeli organizirati Žive jaslice i što su na ovaj način ponovno unjeli radost u grad vjerujući da će ovakav duhovni i kulturni događaj postati njegova tradicija.

Novina ovih drugih „Živih jaslica“ bila je plesna dječja skupina „Zvjezdice“ koja je sa svojom koregarfijom uprizorila ples anđela oko betlehemske štalice. Sam posjet drugih "zaprešićkih jaslica" bio je velik što se moglo vidjeti i po velikom broju djece i njihovih roditelja. Djeca su mogla uživati uz domaće životinje koja su svemu tome dale radostan i veseo ugođaj.

Prvoga dana, svetu Obitelj uprizorila je obitelj Lukačević, a drugog dana obitelj Mikelec. Generalni pokrovitelj ovih drugih zaprešićkih Živih jaslica bio je grad Zaprešić, Turistička zajednica grada Zaprešića, a po prvi puta u ovaj hvale vrijedan duhovni projekt uključila se i Zagrebačka županija i Ministrastvo turizma Republike Hrvatske.

Posjetitelji su na štandovima Udruge mogli kupiti prigodne predmete s likom bl. Alojzija Stepinca, a sav novac namijenjen je siromašnima i bolesnima grada Zaprešića. (I. N.)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr