"Žive jaslice" u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici

28.12.2012.

 

U hladno božićno poslijepodne mnoštvo Velikogoričana sakupilo se u dvorištu župne kuće. I ove godine mladi župe Navještenje pripremili su scenski prikaz 2000 godina starog događaja iz Betlehema - rođenja Kristovog.

Priča je započela potragom triju mudraca za novorođenim Kraljem i njihovim dolaskom pred Heroda. Zatim je sljedio anđelov navještaj rođenja pastirima i njihov poklon Pastiru svih pastira. Na njihovom putu prema štalici pastire je pratila pjesma anđela Gabrijela, a predvodili su ih izviđači velikogoričkog odreda "Tur" kao nosioci Betlehemskog svjetla. Na kraju su i mudraci pronašli put do štalice, poklonili se malenome Djetetu i predali mu svoje darove.

Scenski prikaz svojim pjesmama pratili su zbor mladih Navještenje te naš mješoviti zbor, a zvuke trube donijeli su nam tata i sin Kurilovčan.

Nakon prikaza župnik je blagoslovio svu okupljenu dječicu, a stariji su se mogli ugrijati čajem ili kuhanim vinom.

"Žive jaslice" imaju višegodišnju tradiciju ostvarivanja božićnog ugođaja i uveseljavanja svih vjernika grada Velike Gorice. Zajednica mladih svake godine uloži trud, maštu i veselje u osmišljavanju prikaza tog predivnog događaja.

Cilj nam je uveseliti ponajprije naše najmlađe, ali i u odraslima pobuditi radost, zahvalnost i pobožnost, kako bi mir i veselje koji su zavladali svijetom u trenutku Isusova rođenja ušli u sve domove naše župe.

Kako je sve proteklo i koji su najljepši trenutci ovogodišnjih živih jaslica provjerite na kratko snimci našeg župljanina Igora Kolareca.

Elena Tičinović i Ivan Špičko

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr