Zagrebačka nadbiskupija donirala bolničku opremu bolnici u Klaićevoj u vrijednosti 250 000 kuna

21.12.2016.FOTOGALERIJA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u srijedu, 21. prosinca 2016. godine euharistijsko slavlje u Klinici za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva. Tom je prigodom Kardinal, u pratnji v.d. ravnatelja Zorana Bahtijarevića i vodstva Bolnice, obišao bolničke odjele, blagoslovio nove jedinice intenzivne skrbi, te predao donaciju Zagrebačke nadbiskupije za kupnju bolničke opreme, traumatološkog instrumentarija i operacijskog stola, u vrijednosti 250 000 kuna.


 
Prije početka euharistijskog slavlja kojem su prisustvovali bolesnici, njihove obitelji i djelatnici Bolnice, pozdravnu riječ uputio je dr. Zoran Bahtijarević, izražavajući nadu da će mir i ljubav koji ovih dana vladaju u bolnici vladati svih 365 dana u godini kako bi svijet bio ljepše mjesto za našu djecu. Uvodeći u euharistijsko slavlje, Kardinal je kazao da danas ne treba govoriti, već samo zahvaliti Bogu na njegovoj blizini.U svojoj je homiliji istaknuo kako se ovih dana okupljamo oko jaslica, koje nam ukazuju na nešto što ne možemo uvijek izreći riječima. Osjećamo da nas tu privlači i okuplja onaj koji se htio roditi u Betlehemu, onaj koji je pohodio čovjeka i koji mu želi biti blizu. To nam govore jaslice – rekao je Kardinal, dodajući da Bog želi biti tamo gdje je i čovjek.
 
Jedini uvjet, nastavio je Kardinal, koji Bog traži jest da mu se otvorimo. Kada se čovjek otvara Bogu, tada nalazi smisao svoga života. Čovjek je stvoren da bude blizu Boga, a sve ostalo su varke života – napomenuo je Kardinal. Osvrnuo se na pročitani evanđeoski ulomak (Lk 1, 39-45) u kojem Blažena Djevica Marija dolazi Elizabeti da joj pomogne, da joj donsese blagoslov. Onaj koji pomaže čovjeku je blagoslovljen – kazao je Kardinal, zahvaljujući Bogu za tolike blagoslovljene ljude u ovoj bolnici koji iz dana u dan postaju posrednici Božjeg blagoslova i Božje dobrote.Neka nam Božić pomogne da budemo glasnici i navjestitelji dobra u našoj sredini – zaključio je Kardinal svoju homiliju. Prije završnog blagoslova okupljenima se obratio župnik Župe svetog Blaža mons. Zlatko Koren, koji je zahvalio djelatnicima Bolnice za sve što čine za dobro djece koja su im povjerena.

Zahvalio je i svećenicima koji više od 10 godina dolaze u ovu bolnicu kako bi snažili one koji su u potrebi, ali je zahvalio i Kardinalu na današnjem dolasku, te za prisutnost Crkve koja će trajno biti prisutna u brizi za one koji su bolesni, kroz dar Zagrebačke nadbiskupije.


 
Okupljenima se još jedanput obratio kardinal Bozanić, kazavši da kadgod se nešto događa na području grada Zagreba ili Zagrebačke nadbiskupije, ne može se dogoditi bez naših mladih vjernika. To je za sve nas jedna nada da gledamo vedro u budućnost – zaključio je Kardinal.


 
U koncelebraciji euharistijskog slavlja bili su biskupski vikar za laike i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. mr. Marko Kovač, župnik Župe svetog Blaža mons. Zlatko Koren, župnik Župe sv. Jurja u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije vlč. Borna Puškarić, duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu vlč. Ivan Grbešić, vlč. Darko Rogina, te vlč. Ivan Lukić, nadbiskupov tajnik. 
 
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr