Upaljena četvrta svijeća u Zaboku

23.12.2013.

U predvečerje četvrte nedjelje došašća u subotu 21. prosinca župljani župe Sv. Jelene Križarice iz Zaboka okupili su se u crkvi kako bi prigodno zapalili četvrtu svijeću na adventskom vijencu.

Uz pjevanje adventskih pjesama, čitanje Božje riječi i molitve vjernika upaljena je četvrta svijeća. Obred paljenja svijeće vodio je župnik Marijan Culjak.

Prava ljubav očituje se u darivanju i predanju. Njena radost proizlazi iz međusobnog predavanja, iz raspolaganja svojim srcem za drugoga. Ona je nužno povezana s nježnošću, prijateljstvom i opraštanjem.

Ovo došašće je bila naša priprema, naš ispit koliko smo kršćani. Za svaki ispit se uči, a za one važne se nekad i ne spava od učenja. Ovo je naš životni ispit. Želimo li biti kršćanini ostanimo budni, učimo od Krista učitelja, učimo od Ljubavi i postanimo ljubav ovome svijetu. Tako ćemo na Božić s radošću i ispunjenim srcem pjevati I na zemlji mir ljudima dobre volje jer ćemo biti pronositelji Božjega Kraljevstva ovdje na zemlji – poručio je vlč. Culjak.

Svijeću ljubavi upalio je Martin Goluban predstavnik studenata, radničke mladeži i mladih naše župe.
 
Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr