Ulice i izlozi u Karlovcu u iščekivanju Božića

14.12.2011.

Prkoseći teretu svakodnevice, najveća šetnica Karlovca svojim izlozima na moment je odagnala prolaznicima misli s svakodnevnih briga. U utorak 13. prosinca 2011. izlozi trgovina osvanuli su ukrašeni Božićnim jaslicama.

Akcija koju župa Presvetog Trojstva pokreće posljednjih godina, od ove je godine i sastavni dio aktivnosti turističke zajednice grada Karlovca. Uz Žive jaslice koje će biti uprizorene s događanjima iz Nazareta i Betlehema, izlozi trgovina u ulici Stjepana Radića ukrašeni su jaslicama koje su izrađivali polaznici vrtića, osnovnih škola i raznih udruga, a sve pod vodstvom marnih vjernica župe Presvetog Trojstva, koje su svojom izvedbom jaslica oduševile sve posjetitelje i prolaznike.

Promatrajući krhke figure osjećate da iz njih progovara količina ljubavi kojom su rađene. Usprkos njihovoj krhkosti osjećate kako, kroz ugrađenu ljubav, progovaraju o besmrtnosti Božićne poruke. Svečano otvorenje ove izložbe, popratili su i mladi članovi KUD-a Rečica, koji su svojom svirkom prisutne pomalo vodili kroz vrijeme došašća, ka kao nikad dosad iščekivanom Božiću.

Stipe Granić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr