Učenici i nastavnici darivali obitelji

29.12.2014.Drugu godinu zaredom predbožićnom akcijom učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu prikupili su brojne darove za četiri socijalno ugrožene obitelji iz kartoteke Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Četiri vrijedne donacije uručene su izabranim obiteljima na  završnoj božićnoj priredbi održanoj u školskoj športskoj dvorani 23. prosinca.
 
Na koji su način i zašto nastavili pružati pomoć Caritasovim obiteljima, opisuje voditeljica školskog Volonterskog kluba profesorica Irena Marinić: »Izabrali smo četiri obitelji i ponovno podijeljeni po razredima, obdarili ih poklon peketima u kojime je bilo svega, od odjeće, hrane, higijenskih potrepština, setova posuđa pa sve do novih madraca, radnih stolova i stolica. Jedna obitelj od te četiri, bila je ista kao i prošle godine, a ostale tri su bile nove.

Poklona je bilo toliko puno da su i naši profesori morali svojim autima voziti pakete, jer ne bi sve bilo stalo u jedan. Obitelji su bile iznenađene i presretne. Nisu očekivali toliko darova, a još manje toliko topline i radosti koje su im pružili naši učenici i profesori. Naša Božićna priredba darivanjem obitelji dobila je smisao i puninu božićnog ugođaja i vjerujem da će se, uz podršku ravnatelja i ostalih profesora, nastaviti i u narednim godinama i budućim generacijama.«

Stjepan Moškatelo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr