U Velikom Trgovišću održano uprizorenje živih jaslica

26.12.2018.U župi Blažene Djevice Marije od sedam žalosti u Velikom Trgovišću održano je drugi put uprizorenje živih jaslica "odvodeći" sve posjetitelje u vrijeme Isusova rođenja i dajući ovom božićnom razdoblju posebno ozračje za koje su ove godine zaslužni mnogobrojni župljani, od mlađih do onih najstarijih.

Mladi puni radosti, volje i entuzijazma te njihov scenski nastup i pjesma, nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Najupečatljiviji dojam ostavila je Sveta Obitelj koju su uprizorili Nikola Cvetković i Katarina Šipek i maleni Isus te zasigurno "ugrijali" srca svih prisutnih.

Malom Isusu poklonila su se i Sveta Tri kralja, koji su mu darovali tamjan kao Bogu, zlato kao kralju i plemenitu mast – smirnu kao čovjeku. Ljepoti uprizorenja Isusova rođenja pridonijeli su i anđeli, pastiri, ovce i druge životinje, a program je svojom pjesmom upotpunio zbor mladih župe, a nakon prikaza živih jaslica i popularni pjevač duhovne glazbe Alen Hržica.Lijepo je da se svi okupe oko malenog Isusa koji je rođen za nas i radi našeg spasenja i da to svi zajedno obilježimo i da svi zajedno, i mladi i stari, poboljšamo svoj život te živimo više u ljubavi, radosti i miru, a to ovim jaslicama želimo poručiti – naglasio je velečasni Čulig.

Najmlađi sa svojim roditeljima poslije predstave mogli su biti u neposrednoj blizini domaćih životinja. U taj hvalevrijedan projekt uključeno je osamdeset osoba, a pripreme su trajale više od mjesec dana.Biblijski prizor štalice gdje Marija i Josip bdiju nad novorođenim Sinom Božjim pobudio je veliki interes, a među okupljenima bio je veliki broj obitelji s djecom. Nakon uprizorenja svi posjetitelji mogli su se okrijepiti te ugrijati kuhanim vinom ili čajem te razgledati i kupiti prigodne radove na božićnom sajmu mnogobrojnih udruga i pojedinaca tog kraja.

        Darko Fiket,
promotor mladih Zagorskog arhiđakonata

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr