Prva emisija „Priprema, pozor – SHKM!“ o Susretu mladih u Zagrebu

10.2.2020.
Prva emisija „Priprema, pozor – SHKM!“ posvećena Susretu hrvatske katoličke mladeži emitirana je u nedjelju 9. veljače na Laudato televiziji. Specijalizirana emisija koja obrađuje teme vezane za pripremu SHKM-a emitirana je u 14.30 sati, a prvi gost bio je vlč. Ivan Valentić, povjerenik za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Emisiju, u suradnji s Laudato televizijom i Hrvatskim katoličkim sveučilištem, potpisuje Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije a voditeljski par su studenti komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilište Antonio Nikolić i Matea Vidulić pod mentorstvom profesora sa Odjela za komunikologiju HKS-a doc. dr. sc. Krunoslav Novak.„Želja nam je ovom emisijom pokazati kako se Zagreb priprema za Hrvatsku i kako se Hrvatska priprema za susret mladih u Zagrebu“, istaknula je voditeljica emisije Matea Vidulić.

Tema prve emisije posvećena je samoj ideji susreta hrvatske katoličke mladeži. Kako su oni pokrenuti i što znače za našu mjesnu Crkvu. Vlč. Ivan istaknuo je da su susreti hrvatske katoličke mladeži velika okupljanja mladih koja žele potaknuti mlade na razmišljanje o Evanđelju koje Crkva naviješta ali nadahnuti mlade da po povratku sa susreta nastave u svojim sredinama svjedočiti svoju vjeru.

Kroz dvije reportaže u emisiji su prikazani pripremni susreti mladi u Zagrebačkoj nadbiskupiji kroz prošlu godinu te prilog iz Varaždinske biskupije u kojem je dočarana atmosfera kako se mladih iz te biskupije pripremaju za susret u Zagrebu.
Vlč. Ivan protumačio je geslo susreta te odgovarao na pitanja vezana uz pripremne kateheze koje su poslane na sve župe u Hrvatskoj, volontiranje na susretu, obitelji koje će svoje domove otvoriti mladima te o programu samog susreta.

Na kraju emisije vlč. Valentić istaknuo je radost što će susret mladih 9. i 10. svibnja biti poticaj i nadahnuće velikom broju mladih da odvažno i ustrajno žive svoj kršćanski poziv.Utemeljiteljica i glavna urednica Laudato televizije Ksenija Abramović istaknula je zadovoljstvo zbog realizacije ovog zajedničkog projekta koji je pokrenuo Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije a koji će publici Laudato TV u njihove domove donijeti informacije vezane uz Susret hrvatske katoličke mladeži.

Druga emisija „Priprema, pozor – SHKM!“ na rasporedu je 23. veljače u 14.30 sati na Laudato TV.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr