HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.12.2021.

Održan drugi susret Temeljne formacije animatora



U samostanu u Kotarima kraj Samobora održao se drugi susret Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji u subotu 11. i nedjelju 12. prosinca 2021.


 
Na susretu je sudjelovao 31 sudionik uz vodstvo devet animatora instruktora i pomoćnih animatora te povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka. Tema susreta bio je Identitet animatora.


 
Susret je započeo svetom misom u župnoj crkvi sv. Leonarda. Svetu misu predvodio je vlč. Tušek koji je u homiliji mladima poručio: "Ljubiti nekoga znači odreći se sebe sama, popustiti svoju volju, a ne naći kompromis i tolerirati. Pavao nam zato kaže da se obučemo u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost… to je krepost ljubavi. Krepost je trajno stanje srca da se čini dobro. Dakle, srce trajno želi dobro, ono trajno misli na drugoga i usmjereno je na drugoga. Srce trajno nosi drugoga, a ne podnosi."



Nakon svete mise uslijedio je uvod u vikend, podjela u male grupe te radionice u kojima su mladi razgovarali o svome djetinjstvu, lijepim uspomena, ljudima koji su ostavili velik trag u njihovim životima. Debatirali su o vrednotama, raspravljali o maskama koje nosimo u životu te se trudili prepoznati svoje talente.



U večernjem programu animatori instruktori pripremili su mladima veselu večer na temu Divljeg zapada. Nakon zabave i druženja mladi su prvi dan susreta zaključili molitvom zahvaljujući Gospodinu na doživljenom.


 
Drugi dan započeo je molitvom, a nakon toga mladi su se vratili u male grupe kako bi jedni drugi bolje upoznali razgovarajući o svojim obiteljima.


 
Na svetoj misi ponovno su sudjelovali sa župnom zajednicom u Kotarima pjevajući, ministrirajući i čitajući. Svetu misu predslavio je vlč. Tušek koji je naglasio: "Radost je za nas unutarnje stanje srca. Radosni smo jer smo ljudi nade i radujemo se jer je Bog u našoj sredini – Bog kojemu ništa nije nemoguće. Radujemo se jer znamo da u tome Bogu imamo novu perspektivu života po Njegovoj smrti i uskrsnuću."
 
Treći vikend susret održat će se 22. i 23. siječnja 2022.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: